basis methode12

Helende verhalen

 

Helende verhalen zijn zijn verhalen die je onderbewuste aan het werk zetten. Je kunt het voorlezen aan je kind, of het kind kan het zelf lezen.      Het zijn vaak verhalen over kracht en vertrouwen. Ik schrijf het voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook maak ik verhalen voor kinderen in opdracht van ouders of grootouders. Dit om hun trots uit te spreken naar het kind of kleinkind toe, door middel van een passende tekst. Een helend verhaal is een waardevol cadeau om te geven. Het wordt niet per mail verstuurd, maar per post. Het verhaal zal als een liefdevol cadeau verstuurd worden. Er zal een krachtcadeautje bij het verhaal toegevoegd worden. Dit kan een edelsteentje, bedeltje of iets anders zijn. De prijs van een helend verhaal is 25 euro incl. verz.kst.

 

Blauw past bij jou…..

In de tropen in een land hier ver vandaan woont een kameleon. De naam van deze kameleon is Bikkel. Bikkel is niet zomaar een kameleon. Nee.. Bikkel is een kameleon die niet van kleur kan veranderen. Hij heeft een vaste kleur en dat is blauw. Blauw is ook de lievelingskleur van Bikkel, dus Bikkel heeft er zelf geen problemen mee. Alleen merkt hij op school dat hij begint op te vallen door zijn vaste blauwe kleur. Niemand weet hoe het kan. Zijn vader en moeder zijn met hem naar een kameleondokter geweest, maar ook de dokter kon hem niet verder helpen. Op een dag ging Bikkel naar school en toen hij op het schoolplein stond kwam er een mooie ”felgekleurde” kameleon naar Bikkel toe. Het was Fred, hij zat in de hoogste groep. Fred was de stoerste kameleon die er was. Fred kon van kleur veranderen binnen een half uur. Ook had Fred een mega lange tong waar hij regelmatig mee pronkte. Bikkel zijn tong was daarmee maar een centimeter of 5. Ook had Bikkel daar zelf geen problemen mee, want hij vond planten toch veel lekkerder dan insecten en daar was hij geen lange tong voor nodig. Maar weer was het die blik van de andere kameleons die hem af en toe deed beseffen dat hij anders was. Toen Fred voor Bikkel stond, pakte Fred nog snel even een rondvliegende mug mee. Bikkel slikte en deed net of hij het niet zag. Zeg Bikkel, er vliegt nog een mug, die is voor jou, zei Fred. Nee, ik heb niet zo’n zin in een mug. Ik heb op weg naar school al een school muggen opgegeten. Bikkel lachte als een vlieg met kiespijn. Fred kneep zijn ene oog dicht. Hij geloofde Bikkel niet. O ja, waarom ben ik eigenlijk naar je toe gekomen. Tuurlijk mijn vraag is, waarom heb je nog steeds die blauwe kleur. Elke kameleon veranderd, behalve jij. Ben jij wel een kameleon?

Oeps dit werd een spannend moment voor Bikkel. Hij voelde dat zijn blauwe kleur nog feller werd van schaamte. Plotseling zag hij een emmer verf bij de schuur naast de palmboom staan. 

Nou Fred dat is omdat blauw mijn lievelingskleur is, elke dag verf ik mijn lichaam om elke dag te kunnen genieten van mijn favoriete kleur. Fred keek van de kop naar de staart van Bikkel. Mmm… vreemd, dat doe je toch niet? Toen ging de bel van school en Bikkel liep zo snel als hij kon, richting zijn klas. Poehh.. daar had hij zich maar mooi uit gered. Toen de school uitkwam, liep Bikkel naar huis, met een verdrietig gezicht. Onderweg pikte hij een blaadje en kauwde het tevreden weg. Opeens kwam er een kakkerlak voorbij. De kakkerlak schoot zo snel als hij kon weg. Hij was bang dat Bikkel hem zou opeten. Bikkel zag de kakkerlak wel, maar hij liep rustig door. Bikkel had geen zin in een vlezige kakkerlak. De kakkerlak keek hem verbaasd achterna. Wat gebeurde hier, dit had hij nog niet eerder meegemaakt. Een kameleon die geen kakkerlak lust. De kakkerlak besloot om Bikkel te volgen. Opeens stopte Bikkel, hij liep naar een plant en hij hapte en kauwde de plant met gesloten ogen.

Hij was duidelijk aan het genieten van de heerlijke snack. Kakkerlak liep naar Bikkel toe. Hij had toch niets te vrezen, want de kameleon at hem toch niet op. Bikkel keek opzij en zag de kakkerlak en hij begon vriendelijk te lachen. Dag kameleon, waarom eet jij mij niet op, vroeg de kakkerlak. Bikkel keek hem aan, omdat ik jou niet lekker vind. Hoe kan dat nou, alle kameleons vinden kakkerlakken lekker. Nou gewoon ik niet, zei Bikkel. Heb je het weleens geprobeerd. Bikkel keek de kakkerlak aan. Ja meneer kakkerlak, ik heb het geprobeerd. Ik probeer alles want ik hou van eten. Maar ik vind vlees gewoon niet lekker. De kakkerlak keek toen naar de magische blauwe kleur van Bikkel. Zeg hoe heet jij eigenlijk kameleon? IK heet Bikkel. Zeg Bikkel hoe kom jij aan die prachtige blauwe kleur? Gewoon die heb ik altijd. Altijd, riep de kakkerlak? Ja, hoezo keek Bikkel de kameleon een beetje boos aan. Nee gewoon ik vind de kleur prachtig. Plotseling kwam er een vlinder aan gevlogen. Ze zag onder haar wat er gebeurde en ze keek verbaasd naar dat wat er gebeurde. Een kakkerlak en een kameleon in gesprek, dat was toch iets bijzonders. Daar moest ze meer van weten. Voorzichtig vloog de vlinder omlaag en ze besloot om haar nieuwsgierigheid het te laten winnen van haar angst. Ze besloot te landen om de staart van de kameleon. De staart zag er ook zo ontzettend prachtig en uitnodigend uit. De blauwe kleur riep haar om even uit te rusten. Toen ze was geland op de staart, keek Bikkel haar aan. Dag vlinder. Euhh… dag kameleon, hoe kan het dat je ons niet opeet. Ik hou niet van insecten, mooie vlinder. Dank je wel, kameleon. Maar weet je ook hoe ontzettend mooi jij bent. Bikkel keek de vlinder aan. Hij bloosde, dit was de eerste keer dat iemand dat tegen hem zei. De kakkerlak keek naar de vlinder en hij moest toegeven dat de vlinder gelijk had. Ik kan niet van kleur veranderen, vlinder. Moet dat dan, vroeg de vlinder? Nee, dat hoeft niet van mij. IK vind blauw prachtig, zei Bikkel. Blauw is idd erg mooi, weet je dat jij over een bovennatuurlijke schoonheid beschikt en je bent ook nog eens ontzettend uniek, zong de vlinder Bikkel toe. Bikkel zijn blauwe kleur werd bijna turquoise blauw van verlegenheid. Dank je wel lieve vlinder. Nee dank aan jou lieve kameleon. Bedankt voor de gelukkigste dag uit mijn leven. Je hebt mij een prachtig cadeau gegeven. Jij hebt mij de mooiste kleur van deze jungle laten zien. De kakkerlak keek toe en hij knikte weer.

Ja, en ook nog eens de vriendelijkste kameleon. Bij zo’n vriendelijke kameleon hoort deze prachtige blauwe kleur. Lieve Bikkel “Blauw past bij jou” . Ja je hebt helemaal gelijk kakkerlak, riep de vlinder. Dank je wel lieve vrienden, wat fijn dat ik jullie mocht ontmoeten. Het is één van de mooiste dagen uit mijn leven, riep Bikkel blij. Opeens zag Bikkel dat het tijd was om te gaan, de zon ging bijna onder. Lieve vrienden ik moet nu echt naar huis. Bikkel groette de vlinder en de kakkerlak en hij waggelde naar huis. Onderweg naar huis, was Bikkel ontroerd door alle lieve woorden die hij had gehoord. “Blauw past bij jou ” ja die zin die paste bij hem. Het waren woorden die hij nooit meer wilde vergeten. Eigenlijk wilde hij dat iedereen het had gehoord, dan hoefde hij zich niet meer te schamen op school.
Toen Bikkel de volgende dag naar school ging, zag hij allemaal blauwe schimmen door de planten en bomen richting school gaan. Het voelde een beetje eng, want deze kleuren had hij nog niet eerder gezien, behalve bij hem zelf. Toen hij het schoolplein naderde, puilden zijn ogen bijna uit zijn karkassen. Bijna het hele schoolplein was blauw. De kameleons die op het schoolplein stonden hadden allemaal een blauwe kleur. Opeens kwam Fred om de hoek en ook hij had een blauwe kleur. Wat was hier aan de hand. Fred lachte toen hij Bikkel zag en hij liep naar hem toe. Hoi Bikkel kijk eens hoe mooi ik ben? Euhh.. ja … zei Bikkel verbaasd. Bikkel vind je het niet erg dat ik bijna dezelfde blauwe kleur als jou draag? Wat bedoel je Fred? Bikkel ik was jaloers op jouw blauwe kleur. Ik wilde ook die kleur en je ziet om je heen dat ik niet de enige ben. Bikkel lachte opgelucht, nee hoor Fred ik vind het niet erg. Bikkel jouw blauw zullen we nooit overtreffen, want jouw “blauw past bij jou”.

helendeverhalen

Kosten & Contact

Voor de tarieven verwijs ik u graag naar de speciale tarieven pagina elders op de website. Bellen mag altijd om eventuele vragen rechtstreeks door te nemen. Telefoonnummer: 06 - 46 38 85 81 (ma-vrij 10.00 tot 20.00 uur)
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft niet een geldig e-mail adres ingevuld
U heeft niet een juist telefoonnummer ingevuld. Gebruik geen streepje of spatie in het telefoonnummer (bijv. 0626969123)
U heeft niets ingevuld!
Onjuiste code!

nieuw inzetlogo

Ria Lem,  
E-mail: formulier@luisterhooreenshier.nl 

Telefoon 06 - 46 38 85 81

K.v.K nummer 67218741

logo luisterkind